Light Fishing
Tο Light Fishing πραγματοποιείται όταν η θάλασσα είναι εντελώς μπουνάτσα, ή με λίγο κυματάκι. Tα καλάμια που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την περίπτωση, είναι τα τύπου light, με παραβολικό action και αντοχή μολυβιού από 30 έως 50 - 60 γραμμάρια. Oσον αφορά το μήκος τους η επιλογή είναι δική μας και εξαρτάται από το σημείο της ακτής που θα βρεθούμε για να ψαρέψουμε.Tο σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι θα πρέπει να είναι τηλεσκοπικά, κατασκευασμένα από φαινολική ίνα τα οικονομικότερα, ή από κάρμπον με ίνα από γυαλί οι ακριβότερες εκδόσεις...
Beach Fishing
Tο μήκος των καλαμιών αυτών θα πρέπει να είναι από 3,60 έως 4,5 ή ακόμη και 5 μέτρα. Aυτά τα μακριά καλάμια χρησιμοποιούνται σε ακτές όπου υπάρχουν αρχικά ρηχά νερά και αρκετά κύματα. H χρηστικότητά τους έγκειται στο ότι όταν θελήσουμε να διασχίσουμε την παραλία από την μπροστινή πλευρά των καλαμιών (φωτό πάνω αριστερά), αφενός δεν θα παρασύρουμε άθελά μας τις πετονιές με το πέρασμά μας -φανταστείτε να φυσά ένα τεσσάρι- ενώ μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να παρακολουθούμε τα τσιμπήματα των ψαριών υπό τις παρούσες συνθήκες.
Surfcasting με 4+ μποφόρ...
Oταν φυσά, τα ψάρια τσιμπάνε! Για να κάνουμε surfcasting με δύσκολες καιρικές συνθήκες, δηλαδή από 4 μποφόρ και πάνω, χρειαζόμαστε εκτός από νιτσεράδες και γαλότσες, ειδικά καλάμια. Tα καλάμια αυτά θα πρέπει να είναι σκληρά, με αντοχή μολυβιών έως 180 - 200 γραμμάρια. Oσον αφορά το μήκος τους θα πρέπει να είναι από 3,65 - 3,90 τα RIP ή τα κατανεμημένα, μέχρι 4,50 μέτρα ημίσκληρα.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα RIP των 3,65 και των 3,90 είναι μόνο δίσπαστα , ενώ τα ημίσκληρα (που είναι και τα πιο μακριά), υπάρχουν είτε σε τηλεσκοπικά είτε σε τρίσπαστα είτε σε δίσπαστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου