Η αρματωσιά που περιγράφεται στο σκίτσο, είναι για ψαροδόλια και χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση που κόβουμε κεφάλι από το ψαροδόλι και γυρνάμε το μέσα έξω. Η αρματωσιά αποτελείται από δύο αγκίστρια, το ένα με μάτι συρόμενο, δύο κομμάτια καλωδίου ημίσκληρου, και ένα stopper. Η διάταξη φαίνεται στο πάνω σκίτσο. Προσέχουμε η διατομή του περιβλήματος του καλωδίου να είναι περίπου ίση (λίγο μεγαλύτερη) με την διάμετρο της πετονιάς. Να περνάει δηλαδή από μέσα η πετονιά αλλά ούτε να σφηνώνει ούτε να επιπλέει. Προσέχουμε επίσης το μήκος της αρματωσιάς να είναι συμβατό με το μήκος του κομματιού από το ψαροδόλι που θα χρησιμοποιήσουμε. Το ψάρι το κόβουμε με λεπίδι και κάθετα ακριβώς κάτω από το κεφάλι. Κατόπιν το κόβουμε εγκάρσια, από το κάτω μέρος του ψαριού (κοιλιά),μέχρι την ουρά του. Ανοίγουμε το ψάρι και έτσι έχουμε ένα ανοιχτό φιλέτο ψαριού. Κατόπιν προσαρμόζουμε την αρματωσιά που ετοιμάσαμε στην εξωτερική πλευρά του ψαριού και κλείνουμε το ψάρι. Έτσι έχουμε το μέσα έξω. Στερεώνουμε με σηλικονούχο νήμα ώστε να κλείσει το ψάρι. Δεν υπερβάλουμε με το σιλικονούχο νήμα και σε καμία περίπτωση το ψαροδόλι δεν πρέπει να μοιάζει με …σαλάμι! Αφού τελειώσουμε κάνουμε με την πετονιά δύο τσακιστές στην ουρά του ψαροδολιού. Τα δύο αγκίστρια κοιτάνε αντίθετα . |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου