Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Ψάρι πλακί


file:///Users/giorgosmelianos/Desktop/IMG_5895-1.jpg


Συστατικά

  • 1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
  • 350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο
  • λίγο κοκκινοπίπερο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
  • 1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ'ένα ταψί.
  2. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ' αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.
  3. Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.
  4. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: