file:///Users/giorgosmelianos/Desktop/IMG_5895-1.jpg
Συστατικά
- 1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
- 350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
- 4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 125 γρ. ελαιόλαδο
- 125 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
- λίγο κοκκινοπίπερο
- χυμός 2 λεμονιών
- 4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
- 1 φύλλο δάφνης
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ'ένα ταψί.
- Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ' αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.
- Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30' περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.
- Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου