Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Tο πιο νόστιμο ψάρι - The most delicious fish

Τα ψάρια συνήθως έχουν διαφορετική γεύση το ένα από το άλλο, φυσικά υπάρχουν νόστιμα ψάρια και ψάρια λιγότερο νόστιμα.


Tο πιο νόστιμο ψάρι - The most delicious fish


Όμως το πιο νόστιμο ψάρι είναι αυτό που είναι πιο φρέσκο και γενικά το φρέσκο ψάρι, ακόμα και αν έχεις να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε μια Συναγρίδα η ένα Ροφό, αμφιβόλου φρεσκάδας, θα προτιμούσα φρέσκο γαύρο η φρέσκια σαρδέλα.

Δυστυχώς οι Έλληνες αν και λαός μεσογειακός με εκατομμύρια χιλιόμετρα απο ακτές και θάλασσες με πεντανόστιμα ψάρια, οι περισσότεροι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα ψάρια και συνήθως ξέρουν σαν καλό ψάρι μόνο το Φαγκρί και την Συναγρίδα, αμφιβόλου φρεσκάδας και προέλευσης και σνομπάρουν τα φτηνά ψαρια τα οποία είναι και πιο υγιεινά με περισσότερα Ω 3 που κάνουν καλό στην καρδιά και στις αρτηρίες.

Ψάρια σαν τον Γαύρο την Σαρδέλα, το Σκουμπρί, τον Κολιό, περιέχουν πολλά Ωμέγα 3 και μάλιστα περισσότερα από τα μεγάλα και συνήθως ακριβά ψάρια.

Ακόμα έχω παρατηρήσει ότι τους περισσότερους Έλληνες τους ενοχλούν τα κόκαλα, ε ψάρια θα είναι, κόκαλα θα έχουν, και υπάρχει ένας τρόπος όταν τρώτε το ψάρι να μη σου κάτσει κανένα κόκαλο στο λαιμό, ο τρόπος είναι ότι δεν είμαστε λαίμαργοι όταν τρώμε ψάρι και πριν καταπιούμε μασάμε καλά την τροφή και αν υπάρχει κανένα κόκαλο θα το νιώσουμε όταν μασήσουμε καλά τη τροφή, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι διακριτικά να το βγάλουμε από το στόμα μας.

Ψάρια με λίγα κόκαλα
είναι ο μπακαλιάρος, τα μεγάλα φιλέτα ψαριών, ο Γαύρος και η Σαρδέλα έχουν ψιλά κόκαλα και μπορούν να φαγωθούν και με αυτά.

Τα πιο νόστιμα ψάρια, είναι τα φρέσκα ψάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: