Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι...

ImageΑπο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ψάρια είναι νόστιμα και υγιεινά, αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν είναι φρέσκα. Κοιτάξτε λοιπόν τα παρακάτω
Πριν το αγοράσουμε...
  • Πρέπει να έχει μάτια λαμπερά που εξέχουν.
  • Αν το κρατήσουμε στην παλάμη μας, πρέπει η ουρά και το κεφάλι να στέκονται προς τα πάνω, σχηματίζοντας ένα τόξο.
  • Διατηρεί το σχήμα του.
  • Τα βράγχιά του είναι κόκκινα ή ροζ και υγρά.
  • Πρέπει να έχει το φυσιολογικό του χρώμα και να είναι λαμπερό.
  • Τα περισσότερα ψάρια πρέπει να είναι σφριγηλά και όταν τα πιέζουμε με το δάχτυλο δε πρέπει να βουλιάζει αλλά να επανέρχεται το δέρμα αμέσως.

Αφού το αγοράσουμε... (είναι πια αργά....)
  • Απολεπίζεται εύκολα και τα εντόσθια βγαίνουν ολόκληρα.
  • Τα χέρια μας δεν μυρίζουν μετά.
  • Ανοίγει όταν το τηγανίζουμε.
  • Όταν είναι ψημένο η σάρκα βγαίνει εύκολα από το κόκκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: