Για το ψάρεμα αστακού από ερασιτέχνες απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε μια βάρκα η βαρκούλα η ότι είναι πλεούμενο και μας πάει
Ψάρεμα Αστακού Ερασιτεχνικό - Lobster Fishing Amateur
Το ψάρεμα του αστακού είναι ένα ψάρεμα πολύ δύσκολο ακόμα και από επαγγελματίες, πόσο μάλλον από ερασιτέχνες.
Όμως υπάρχει ένα ψάρεμα αστακού όχι δύσκολο θα έλεγα, που μπορούν να το κάνουν ερασιτέχνες που δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία όπως οι επαγγελματίες, χρειαζόμαστε δυο ζευγάρια γυναικείες κάλτσες όσο το δυνατόν αντοχής, μια πλαστική σημαδούρα, σχοινί όσο χρειάζεται, και μαλάγρα από ψάρια που έχουν βρομίσει.
Αφού ρωτήσουμε κάποιον που ξέρει που έχει αστακούς ξεκινάμε για το ψάρεμα μας, βρίσκουμε το κατάλληλο βυθό ο οποίος πρέπει να έχει τις λεγόμενες τραγάνες, αν είναι δυνατόν να έχει και σπηλιές, και να είναι απότομος και βραχώδης
Βάζουμε την μια κάλτσα μέσα στην άλλη και την γεμίζουμε με τηνμαλάγρα μας, στο τέλος της κάλτσας τη δένουμε με ένα σχοινί και την αφήνουμε σιγά σιγά στο μέρος που έχουμε διαλέξει, όταν ακουμπήσει στο βυθό κοιτάμε το σχοινί να είναι τεντωμένο για να μένει όρθια η κάλτσα, και δένουμε το σχοινί πάνω στη σημαδούρα, την αφήνουμε 10 με 12 ώρες και γυρνάμε να δούμε τα χάλια μας, αν δεν μας την έχουν κλέψει μπορεί να είμαστε τυχεροί και να βρούμε κανένα δυο κομμάτια αστακούς γατζωμένα πάνω στην κάλτσα !
Ψάρεμα Αστακού Ερασιτεχνικό - Lobster Fishing Amateur
Το ψάρεμα του αστακού είναι ένα ψάρεμα πολύ δύσκολο ακόμα και από επαγγελματίες, πόσο μάλλον από ερασιτέχνες.
Όμως υπάρχει ένα ψάρεμα αστακού όχι δύσκολο θα έλεγα, που μπορούν να το κάνουν ερασιτέχνες που δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία όπως οι επαγγελματίες, χρειαζόμαστε δυο ζευγάρια γυναικείες κάλτσες όσο το δυνατόν αντοχής, μια πλαστική σημαδούρα, σχοινί όσο χρειάζεται, και μαλάγρα από ψάρια που έχουν βρομίσει.
Αφού ρωτήσουμε κάποιον που ξέρει που έχει αστακούς ξεκινάμε για το ψάρεμα μας, βρίσκουμε το κατάλληλο βυθό ο οποίος πρέπει να έχει τις λεγόμενες τραγάνες, αν είναι δυνατόν να έχει και σπηλιές, και να είναι απότομος και βραχώδης
Βάζουμε την μια κάλτσα μέσα στην άλλη και την γεμίζουμε με τηνμαλάγρα μας, στο τέλος της κάλτσας τη δένουμε με ένα σχοινί και την αφήνουμε σιγά σιγά στο μέρος που έχουμε διαλέξει, όταν ακουμπήσει στο βυθό κοιτάμε το σχοινί να είναι τεντωμένο για να μένει όρθια η κάλτσα, και δένουμε το σχοινί πάνω στη σημαδούρα, την αφήνουμε 10 με 12 ώρες και γυρνάμε να δούμε τα χάλια μας, αν δεν μας την έχουν κλέψει μπορεί να είμαστε τυχεροί και να βρούμε κανένα δυο κομμάτια αστακούς γατζωμένα πάνω στην κάλτσα !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου